رئیس کل گمرک ایران در نخستین نشست خبری خود با نمایندگان وسایل ارتباط جمعی گفت: اولویت کار گمرک افزایش تلاش برای تسهیل تجارت براساس قوانین و مقررات داخلی و کنوانسیونهای بینالمللی به ویژه کنوانسیون تجدیدنظر شده کیوتو است.
دکتر علیرضا مقدسی در این نشست خبری با اشاره به اثربخشی تعامل و هماهنگی بین دستگاههای ذیمدخل در امر تجارت خارجی گفت: ما دست یاری به سوی همه فعالان اقتصادی دراز میکنیم و از اصحاب رسانه نیز انتظار داریم که کمک کنند تا بتوانیم ضمن شفاف سازی و اطلاعرسانی جامع و کامل فعالیتهای گمرک و عملکرد آن، مقررات و قوانین وضع شده را به نحو مطلوب اجرا کنیم.
رئیس کل گمرک همچنین با تأکید بر لزوم تزریق امید به جامعه، خطاب به خبرنگاران گفت: شما در بحث تجارت خارجی ناظران دلسوز و خیرخواه هستید که در مقابل سیاهنمایی رسانهها و نیروهای بیگانه با اطلاعرسانی دقیق و بهموقع باعث میشوید تا نفوذ و اثربخشی منفی رسانههای معاند خنثی شود.
دکتر مقدسی ضمن تبریک روز جهانی گمرک به کارکنان پرتلاش گمرک جمهوری اسلامی ایران به ویژه در نقاط دورافتاده مرزی و بد آب و هوا، به تشریح چگونگی انتخاب و تاریخچه ۲۶ ژانویه به عنوان روز جهانی گمرک توسط شورای همکاری گمرکی در سال ۱۹۵۳ پرداخت و با اشاره به شعار سال ۲۰۲۲ این سازمان مبنی بر توسعه تحول دیجیتالی درگمرک با پذیرش فرهنگ داده و ایجاد محیط پویای داده گمرکی، اقدامات گمرک جمهوری اسلامی ایران برای تسهیل نقل و انتقال دارو، تجهیزات پزشکی و وسایل بهداشتی در مرز های گمرکی در دوره شیوع بیماری همهگیر کووید-۱۹ را سبب کاهش اثرات خسارتبار این بیماری مهلک دانست.
وی تصریح کرد: با توصیه سازمان جهانی گمرک و با توجه به نیازهای کنونی جامعه تجاری، گمرکات رویکرد به سمت دیجتیالی کردن فعالیتهای خود و تجزیه و تحیل دادهها را در دستور کار قراردادهاند.
رئیس کل گمرک ایران در بخشی دیگری از سخنان خود به ساختار تجارت خارجی در کشورمان پرداخت و سازمانها و دستگاههای ذیربط در این حوزه را به پنج بخش دستگاههای سیاستگذار، سازمانهای مجوزدهنده، نهادهای خدماتدهنده، خدمتگیرندگان و ذینفعان تجارت خارجی و دستگاههای ناظر تقسیمبندی کرد و اظهارداشت: در بحث نظارت بر تجارت خارجی میتوان رسانهها را از عوامل تأثیرگذار دانست.
وی بر آمادگی گمرک جمهوری اسلامی ایران برای اطلاعرسانی بهموقع و صحیح به اصحاب رسانه تأکید کرد و گفت: همکاری گمرک و رسانهها به بهبود انجام امور و رفع ابهامات کمک میکند.
وی افزود : تلاش می کنیم تا در گمرک عدالت محوری رخ بدهد تا کارکنان انگیزه بیشتری داشته باشند .
براساس این گزارش در ادامه این نشست خبرنگاران به طرح سئوالهای خود پرداخت.
دکتر مقدسی درخصوص چگونگی ارائه تسهیلات و سادهسازی رویههای گمرکی که سئوال یکی از خبرنگاران بود، اظهارداشت: همه تلاش ما در گمرک این است که کالاها، به خصوص کالاهای ضروری و مورد نیاز مردم و واحدهای تولیدی در کمترین زمان و البته با رعایت کنترلهای لازم و قوانین و مقررات ترخیص شود و به همین خاطر است که تمام رویهها در گمرک الکترونیکی شده است. ما هر قدر بتوانیم از فناوریهای نوین در امر خدماترسانی گمرکی بیشتر استفاده کنیم. طبیعی است که سرعت ترخیص کالا افزایش خواهد یافت.
رئیس کل گمرک همچنین در پاسخ به یکی از خبرنگاران درباره کالاهای صادراتی برگشتی گفت: همه کشورها یکسری استانداردهایی برای ورود کالا دارند که صادرکنندگان باید به آنها توجه داشته باشند و اینگونه مسائل در همه کشور وجود دارد.