ترخیص کالا

folder_openمقالات
commentبدون دیدگاه
۵/۵ - (۳ امتیاز)

ترخیص کالا و ترخیص کار

 ترخیص کالا

 

مطالبی که در ادامه مطالعه خواهیم کرد، مناسب افرادی هست که برای اولین بار اقدام به واردات کالا یا ترخیص کالا کرده اند و روال تشریفات گمرکی را تجربه نکرده اند. ابتدای امر باید عرض کنم هر شخص اقدام به واردات کالا چه با کارت بازرگانی شخصی و چه با کارت بازرگانی شرکتی یا اصطلاحا حقوقی نماید خود و یا مدیر عامل شرکت می تواند تشریفات گمرکی و ترخیص کالا را انجام دهد.

دلیل اصلی که تاجر ها یا بازرگانان اقدام به مشاوره و استفاده از ترخیص کار (کار گزار گمرکی) می کند این است که:

  • ترخیص کار روال گمرکی بلد است و سریع تر و بدون اشتباه تشریفات را انجام می دهد.

نکته: به کلمه اشتباه یا اشتباهات گمرک دقت کنید چرا که این اشتباه مانند غلط زدن یک تست آزمون نیست و ممکن است منجر به ضرر های  کلان و حتی قاچاق شدن کالا شود.

  • دوما: ترخیص کار ترفندها و کمک های گمرکی را بلد است که چگونه مانند وکیل برای موکل خود از مزیت های گمرکی و پرداخت عوارض کمتر گمرکی و حتی در موارد ی که کالا به نوعی دارای ممنوعیت واردات هست ولی با ترفند های  گمرکی اقدام به واردات و استفاده از مزیت ها کند.

توجه: در موارد ترخیص کار برعکس عمل کرده و اصطلاحا می خواهد زرنگ بازی کند ولی بیشتر دچار مشکلات زیادی می شود که بیشتر به ضرر صاحب کالا یا تاجر می باشد.

مراحل ترخیص کالا از گمرک

توجه: توضیحات زیر فقط شامل تشریفات و مدارک مورد نیاز برای ترخیص کالا از گمرک می باشد و فرض بر این است که مراحل قبل که شامل دریافت پیش فاکتور از فروشنده خارجی، انجام ثبت سفارش در سامانه جامع تجارت، تخصیص و تأمین ارز و حمل از مبدأ کشور خارجی به یکی از گمرک های ایران انجام شده است. هر کدام از مراحل ذکر شده در مقالات جداگانه توضیح داده خواهد شد.

حمل و نقل و دریافت قبض انبار

اولین مرحله از ترخیص کالا بعد از رسیدن محموله شما به یکی از گمرک های کشور دریافت قبض انبار از شرکت حمل و نقل بین المللی است. بسته به نوع حمل شما، شرکت حمل و نقل هم متفاوت خواهد بود که نتیجه هزینه دریافت قبض انبار نیز متغیر خواهد بود.
قبض انبار برای ترخیص کالا

نمونه قبض انبار کشتیرانی

برای مثال اگر محموله شما به صورت دریایی حمل شود با مراجعه به شرکت کشتیرانی قبض انبار خود را دریافت خواهید کرد و اگر حمل شما به صورت زمینی و کامیون باشه باید به شرکت حمل و نقل ترانزیتی بین المللی مراجعه فرمایید.
به طور معمول هزینه قبض انبار به ترتیب کاهشی: دریایی، زمینی، هوایی
به همراه قبض انبار، شرکت حمل و نقل موظف است ترخیصیه هم به شما ارائه دهد.

ترخیصیه برا ترخیص کالا

نمونه ترخیصیه

اظهار کالا

بعد از دریافت قبض انبار و ترخیصیه باید به سراغ اظهار کالا به سامانه گمرک تحت عنوان ای پی ال بروید.
برای اظهار کالا علاوه بر قبض انبار و ترخیصیه به مدارکی که فروشنده خارجی قبلاً برای شما ارسال کرده است نیاز خواهید داشت.

این مدارک شامل:

  • فاکتور
  • لیست عدل بندی
  • گواهی مبدا
  • بارنامه
  • آنالیز ها

پس تا الان شما مدارک زیر را تهیه کرده اید:
قبض انبار، ترخیصیه، بارنامه، فاکتور، پکینگ لیست، گواهی مبدأ

و اما شما قبلاً ثبت سفارش خود را از سامانه جامع تجارت را انجام داده اید و برگه ثبت سفارش را دارید.

بازرسی کالا

اکنون این مدارک را به یکی از شرکت های بازرسی کالا ارسال کرده و از آنها خواهید خواست که کالای وارده شما را در گمرک بازرسی کرده و صحت کالای وارده با اسناد را تأیید کند و گواهی تحت عنوان INSPECTION CERTIFICATE که ترخیص کاران اصطلاحاً به نام IC نیز می شناسند را صادر کند.

گواهی بازرسی برای ترخیص کالا

نمونه گواهی بازرسی در مقصد

این گواهی آی سی در دو جا مورد نیاز خواهد بود:

  • موقع اظهار کالا در سامانه ای پی ال
  • بانک عامل جهت صدور منشأ ارز کالای وارده

پس از دریافت IC از شرکت بازرسی، تمام مدارک مورد نیاز برای یک اظهار گمرکی تکمیل میکنید و می توانید اقدام به اظهار کنید.

سامانه epl

سامانه مورد نظر به سامانه ای پی ال می باشد.
اظهار کالا در این سامانه پیچیدگی های خاص خود را دارد و حتماً پیشنهاد می شود یا از یک ترخیص کار کمک بگیرید و یا کسانی در گمرکات هستند که فقط کار ثبت اظهارنامه گمرکی انجام می دهند و مبلغ ناچیزی به عنوان دستمزد دریافت می کنند.
بعد از اظهارنامه کالا در سامانه ای پی ال، گمرک اجرایی سند اظهاری شما راه به رسمیت شناخته و اصطلاحاً سند اظهاری شما کوتاژ گمرکی دریافت می کند.
وقتی کوتاژ صادر شد اولین اطلاعاتی که در وضعیت اظهار گمرکی ملاحظه خواهید کرد رنگ مسیر اظهار می باشد که به سه رنگ قرمز، زرد و سبز تقسیم بندی می شود.

سامانه گمرک

انواع مسیرepl

  • مسیر سبز: یعنی کالا نیازی به بررسی ارزش اظهاری کالا و یا ارزیابی دیداری کالا ندارد و شما با پرداخت حقوق ورودی و سود بازرگانی کالا( صندوق گمرک) می توانید جهت بارگیری اقدام کرده و سراغ درب خروج گمرک روید.
  • مسیر زرد: یعنی کالا رزیابی دیداری نخواهد شد اما از لحاظ ارزش گذاری گمرکی توسط کارشناس مجازی ارزش گمرک بررسی خواهد شد. کارشناسی مجازی لزوماً در گمرک اجرایی شما نیست و احتمال دارد یکی از کارشناسان گمرک های دیگر این عمل را انجام دهد.
    بعد از تأیید ارزش، سند به مرحله صندوق میرود و با شما پرداخت آن سراغ بارگیری می روید.
  • مسیر قرمز: که کامل ترین هست، یعنی کالای شما، هم ارزیابی دیداری توسط ارزیاب گمرک اجرایی می شود و سپس ارزش کالای شما توسط کارشناس مجازی ارزش، بررسی میشود و بعد از تأیید ایشان به مرحله پرداخت صندوق و سپس بارگیری خواهید رفت.

به غیر از انجام مراحل فوق، یک سری مجوزهای مورد نیاز بسته به نوع کالای شما، گمرک از شما خواهد خواست که شما باید این مجوز ها را دریافت کنید و به تأیید برسانید.

از جمله مجوزهای معمول که شما باهاش برخورد خواهید کرد

  • مجوز سازمان راهداری
  • مجوز سازمان استاندارد
  • مجوز سازمان غذا و دارو
  • مجوز سازمان قرنطینه
  • انواع آزمایشگاههای همکار اداره استاندارد جهت تعیین ماهیت کالا
  • مجوز سازمان مالیات و غیره

در واقع علاوه بر انجام مراحل رویه های مسیر قرمز، زرد و سبز، شما مجوزهای مورد نیاز را نیز دریافت کرده و سپس مجاز به انجام بارگیری می باشد.
توجه: گمرک از شما کد رهگیری بانکی( اعلام منشأ ارز) نیز خواهد خواست. این کد رهگیری که اصطلاحا به کد ساتا بانکی نیز مشهور است توسط بانک عامل در رویه های ثبت سفارش از نوع بانکی صادر می شود. که در مقاله انجام ثبت سفارش و مراحل آن به تفصیل در این مورد صحبت خواهیم کرد.
بارگیری را انجام دهید و به همراه توزین کالا به درب خروج گمرک مراجعه کنید.

درب خروج

تأیید ارزیاب ، کارشناس و رئیس درب خروج گمرک به منزله اتمام ترخیص شما می باشد که با صدور برگه ای بنام پته خروج ( که در سالهای گذشته به برگ سبز گمرکی مشهور بود) کالای شما را پروانه کرده و اجازه ی خروج را می دهد و کامیون حامل راهی مقصد یا انبار صاحب کالا می شود.
در توضیحات فوق مراحل تشریفات گمرکی را به صورت اجمالی بیان کردیم.
گروه ترخیص کاری گمرک کار تجربه سالیان متمادی خود را در امر واردات کالا را در اختیار شما می گذارد و ترخیص از گمرک های زیر را برای شما انجام میدهد:

  • گمرک بندرعباس
  • گمرک تهران
  • گمرک بازرگان
  • گمرک فرودگاه امام خمینی
  • گمرک تبریز و منطقه ویژه اقتصادی سهلان
  • گمرک جلفا
  • گمرک سلفچگان و قم

شما می توانید از مشاوره رایگان گروه ترخیص کاری “گمرک کار” برای ترخیص کالای خود استفاده کنید.

مطمئن باشید کارشناسان ما با حوصله و دقت در جواب دهی سوال هایتان شما را همراهی خواهند کرد.

نسخه pdf مراحل ترخیص کالا را میتوانید دانلود کنید آموزش ترخیص

Tags: , , , , , , , ,

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

Lang